FÖRSTA ADVENT

DET ÄR FÖRSTA ADVENT IDAG! Julen närmar sig verkligen med stormsteg och det syns här hemma, om man säger så. Idag har jag och mamma dragit fram alla tomtar och placerat ut dom lite här och var i huset. Att få tända första ljuset på adventsljusstaken gjorde att jag verkligen insåg hur nära vi är julen nu.. Om tre veckor är det jullov, så det gäller att ligga i nu de sista veckorna, så just därför har jag även pluggat en del idag. Tråkigt men välbehövligt. 
 
Inatt är jag enasm hemma då både syrran och mamma jobbar under natten. Geordie shore vid tio ska självklart ses innan  jag hoppar i säng ikväll iallafall. Höjdpunkten på hela veckan faktiskt. 

Nystädat rum

Hela familjen har idag gått runt och städat på olika ställen. Jag bestämde mig för att ta tag i att även städa mitt rum, och självklart också sätta upp en ljusstake. Första advent imorgon ju! Något av det bästa med julen (och vintern) är att det är helt okej att ha ljusslingor och ljus lite överallt. Det uppskattas mycket av mig, som ni kan se haha.
 
Nu strax ska jag gå och ta mig nåt att äta och så smånigom dra på lite smink. Josefin ska ha vänner här ikväll och bjuda på mat så trerätters är vad som gäller. Hon har hållit på att fixa med maten mest hela dagen och köket har luktat så gott, så jag ser definitivt fram emot maten, haha.

Måndagsregn

Ännu en dag med regn och grått har passerat, och även om jag slutade redan vid kvart i två så kändes skoldagen lång och jobbig. Hoppas på en bättre dag imorgon faktiskt. Sitter nu och dricker te (förvånade?) och kollar samtidigt runt på olika hemsidor i jakten på den perfekta nyårsklänningen. Hittar en hel del fina men det är just det, att jag hittar en hel del som är fina. Gäller ju att välja vilken av de olika klänningarna som är perfekt.. Skor letar jag för fullt också, men är rätt säker på vilka skor jag vill ha redan så det är skönt. Kanske konstigt att stressa upp sig över det redan, men hellre det än att sitta där på nyår utan en klänning haha.

Söndag och grått

Här hemma har julstöket redan dragit igång! Åh, tänk att det redan är första advent om en vecka.. Fantastiskt! Älskar julen och alla ljus och pepparkakor som hör till haha. Jag tycker det är dags för snön att börja trilla ner också, fast jag antagligen kommer ångra att jag någonsin sagt det när det väl börjar snöa. Solen kan väl börja kika fram iallafall? Vet inte när jag senast såg solstrålar. Hur som helst ska jag ta och njuta av söndagen nu och sista lediga dagen innan nytt schema imorgon, som inte verkar speciellt roligt haha.

DU SÖKER BRÅK, JAG KRÄVER DANS

Har haft ett par jättebra och mysiga dagar de senaste dagarna. Boda borg var jättekul och jag tycker att vi var ett bra gäng som var iväg. Josefin var ju roligast, tror aldrig jag sett henne vara så akrobatisk och smidig haha. Blev många skratt under dagen och en hel del ömma knän. Så igår fick det bli en lugn dag med bara ett snabbt tandläkar-besök på schemat. Idag har jag haft huset för mig själv och jag har sett på film och ätit pizza. Strax kommer mamma hem och strax blir det tv-mys framför så mycket bättre!
 

Dokumentär-galen

 
Något som jag älskat hela livet är dokumentärer. Hur töntigt det än låter så är det sant, haha. Det har dock tagit en helt ny nivå nu. Gillar dokumentärer om djur, men inte om fiskar och havet. Så djur-dokumentärer är nog favoriten, men det finns så sjukt många fler bra dokumetärer. Jag och Josefin kollade på en riktigt bra dokumentär idag, The imposter, den var så sjukt bra. Den handlade om ett barn som försvann, och tre år sedan dök upp i Spanien. Men är det verkligen det försvunna barnet som hittas i Spanien? Vill inte avslöja allt för mycket men jag rekommenderar den verkligen!
 
Eftersom vi har resursdagar nu i skolan och jag inte har något där att göra så bär det av till Boda Borg imorgon med ett fint gäng istället. Har aldrig varit där förut, så det lär nog bli kul! Åker hemifrån redan vid sju till morgonen så det får bli en tidig kväll för mig. 
 

Anastasia Dipbrow Pomade

Efter att ha suktat efter Anastasia's mest hypade ögonbrynsprodukt - dipbrow pomade - hur länge som helst, så tog jag tag i saken förra veckan och beställde en i färgen taupe. Om jag är missnöjd? Absolut inte! Har inte hunnit testa den så mycket då jag fick hem den igår, men än så länge är jag helnöjd verkligen!
 
Alltså igår hade jag världens otur, eller kanske var jag bara klumpig, men i vilket fall som helst så lyckades jag tappa min mobil i toan. Att ha telefonen i bakfickan har definitivt sina nackdelar, om man säger så.. Den verkar iallafall funka nu, som tur är. Det enda som var lite sådär med var ljudet, men även det verkar fungera nu. Så hoppade det håller i sig haha.

Lately

Har varit extremt frånvarande här någon vecka nu, men har haft annat att tänka på. Men idag har jag faktiskt lite tid över för ett blogginlägg! Idag har det faktiskt varit en söndag utan traditionell söndagsångest. Anledning? För att jag är ledig imorgon! Det var ju öppet hus igår på stjarneskolan, så som kompensation för att ha gått i skolan en lördag fick vi vara lediga imorgon!

Jag har iallafall haft en toppenhelg. I fredags var jag och Emilia hem till Lovisa. Var ett tag sen vi träffade Emilia så det var riktigt kul! Kom dock inte i säng fören ett så var lagom trött i skolan hehe. Igår kväll kom Lovisa och sov hos mig. Vi drack glögg, åt bullar och lyssnade på (och sjöng med) high school musical låtar. Så himla kul haha.

Sunday

Har haft en mysig söndag med inga måsten idag. Har läst en hel del ur boken "An abundance of Katherines", varit till mormor på farsdag-tårta, badat och kollat en hel del youtube. Har gått och taggat Geordie shore hela dagen också men visar sig att det börjar en timme senare idag pga. EMA.. Så himla typiskt haha. Imorgon är det dags för skola. Har en ganska kort dag imorgon så efter skolan drar jag och mamma antagligen till Sunne för lite shopping. 
 
 

Saturday

Idag vaknade jag vid 10 och skyndade då på med smink och kläder och så drog jag till pappa för lite födelsedagsfirande då han fyllde år häromdagen! Så tårta och kaffe fick det bli. Mamma och Josefin åkte till Karlstad och jag åkte hem istället, så har varit själv hela dagen i princip. Har inte gjort något speciellt intressant alls faktiskt, mest bara suttit vid datorn, läst och tagit ett bad. Ikväll ska jag se på "Så mycket bättre" och ta det lugnt. 

Torsdagseftermiddag

Kom hem från skolan för ca en timme sedan och nu sitter jag på mitt rum och ska strax ta och försöka läsa i naturkunskap-boken. Dricker te gör jag också. Har tänkt massa ljus i rummet också, tycker det är så himla mysigt. Tända ljus och bra musik är något av det bästa här i världen, haha. Imorgon är det fredag! Ska bli så himla skönt med helg och sovmorgon. Har inget planerat heller så det lär bli en lugn helg med en massa serie och tv-tittande, vilket känns helt okej. Även om jag gillar att ha saker planerade och saker att göra och vara ute och fara hit och dit, så uppskattar jag lugna helger väldigt mycket. Man måste typ varva ner sig lite efter en veckas skolarbete!
 

Franskaprov

Idag var det franskaprov som gällde. Jag blev faktiskt förvånad över att provet inte var sådär jättesvårt som jag hade tänkt mig, så jag tror nog det gick helt okej! Resten av dagen flöt på bra, men det är så himla kallt i skolan att jag knappt vet vart jag ska ta vägen. Så himla jobbigt att gå runt och frysa hela jäkla tiden, även om man har på sig en tjock tröja. Får väl dra på mig täckbyxor snart...
 
 

I want this

Jag är så himla himla himla shoppingsugen just nu. Sitter och kollar skor och kläder och smink på olika hemsidor hela tiden. Men eftersom jag försöker spara pengar så blir det att jag bara kollar på en massa saker utan att köpa haha. Billigare blir det iallafall. Men här ovan ser ni en del av alla grejer jag vill ha. Chanel väskan hade väl inte varit helt fel, men vill ändå ha buddha-inomhus-vattenfallet mer än väskan. Kan ha varit den mest perfekta prydnadsaken jag sett i mitt liv. Den är ifrån Ellos (och jag vill jättegärna ha den i julklapp så om någon av mina familjemedlemmar läser det här så vet ni...). Skor är något jag alltid vill ha och en kimono hade inte heller suttit helt fel. Vad står högst på er vill-ha-lista? 
 

Söndag

Hela höstlovet har nu gått och imorgon börjar skolan igen. Även om jag haft ett jättebra lov och hunnnit med en hel del, så hade det ju inte gjort något om man fick vara ledig en vecka till iallafall.. Haha. Idag har jag knappt gjort ett dugg dock. Hjälpt till att städa lite men annars har det varit en lugn dag. Har också tagit tag i lite skolarbete, för att JA jag är sådär jobbig och alltid skjuter upp sånt. Lovade mig själv att ta tag i skolarbetet tidigare i veckan, men på något sätt glömdes det bort. 

Mexikanskt och brunch

Alltså är det inte så typsikt mig att bli sjuk när det händer något kul? Jo, självklart. I torsdags var det mexikanskt tema här hemma som gällde. Mat, dryck, klädsel och musik gick i mexikanskt. Men jämt när vi ska till och börja äta så börjar jag känna mig jättesjuk. Så istället för att vara med på festligheterna fick jag ligga på soffan med hög feber och halsont från helvetet (typ). Så det var mindre kul. Lyckligtvis så vakande jag upp och mådde så mycket bättre igår, så då blev det brunch för fulla muggar! Idag är jag i princip helt återställd från all sjuklighet.