Torsdag 30 juli 2015

Tog visst lite uppehåll här på bloggen några dagar! Har inte gjort något speciellt intressant, så har ju inte så himla mycket att skriva om egentligtligen. Jag har iallafall varit iväg och sett på "paper towns" filmen, och den var helt okej. Har läst boken sedan tidigare och sjävklart är den så mycket bättre, men filmen var helt okej åtminstone! 

Idag har jag hur som helst hunnit med att fixa biljett till "The Island festival" och även varit in till Torsby med mamma för att handla lite. Skulle köpa lite skönhetsprodukter men just det jag skulle ha var självklart slut så det blev inte mycket köpt för mig! Nu har jag landat på mitt rum och jag försöker städa lite och fixa. Mitt rum blir alltid så himla stökigt efter att jag varit iväg på festligheter. Tror det beror på att jag alltid har klädångest innan jag ska iväg och det blir stressigt så kläderna blir kastade runt hela rummet haha.. 

Måndag 27 juli


Alltså mina skor blev såå leriga och smutsiga under lördagsnatten. Lär tvätta av dem om jag ska kunna använda dem igen haha!

Med tanke på att jag inte sov något under lördagsnatten så borde jag ha somnat så fort jag la mig i sängen igår, men inte det. Låg vaken och vred och vände på mig och väntade på sömnen, men det tog timmar innan jag lyckades somna. Därför fick det bli sovmorgon idag till klockan elva då jag besmde att det var dags att ta tag i livet igen. Jag har idag varit till mormor och krattat löv och hjälp till lite och när jag kom hem igen så tog jag ett bad och nu har jag hamnat framför datorn. Känner mig trött och seg så det blir nog inte mycket mer gjort för mig idag. 

Fryksdalsdansen



Alltså vilken helg jag har haft! Har skrattat så mycket och haft så himla himla kul verkligen. Jag var ju som sagt iväg på fyrksdalsdansen både på fredag och lördag och helt ärligt tycker jag att båda kvällarna var lika lyckade. På fredag spelade Magnus Uggla och längst fram skulle jag självklart stå och sjunga med till låtarna. Lite kul att jag stod och tog en massa kort på en av killarna på scenen för att jag trodde det var Uggla, men märkte senare att det tydligen var basisten... Haha! 

Igår var det istället Björn Rosenström som stod på scenen, och även då skulle jag knuffa mig längst fram, haha. Kunde dock verkligen typ inget av låtarna han spelade så jag tröttnade och hittade mig några kompisar som kunde ge mig sällskap då jag tappade bort Lovisa. Det var definitivt en lyckad kväll i Sunne, men hur pass stabilt det är att efterfesta till klockan sju på morgonen vet jag inte, men kul hade jag iallafall! 

När jag väl kom hem idag så ställde jag mig och lagade till tacos och under dagen har jag och Lovisa skrattat åt hur mycket konstigt som hänt i helgen, haha. Nu är jag sååå trött eftersom det inte blev någon sömn i natt, så jag ska faktiskt ta och lägga mig alldeles strax. Ny vecka imorgon, nya möjligheter haha.. 

24 juli 2015


Idag steg jag upp vid nio, vilket jag tycker var rätt bra gjort av mig! Sedan dess har jag haft fullt upp faktiskt. Jag har plockat och städat en del på nedervåningen och dekorerat tårta och fixat lite eftersom min kära mamma fyller år idag och vi skulle bjuda släkt på middag och födelsedagsfirande. Även den yngsta 3-mätningen var med och så söt hon är alltså! Hur som helst så åkte alla hem vid fem och då började jag locka håret. Nu sitter jag och väntar på att Lovisa ska komma hit och senare vankas roligheter! Vi ska till Sunne på fryksdalsdansen och ikväll spelar Magnus uggla. Hoppas att vi slipper regn ikväll iallafall, då det ser ut att blir hemskt väder imorgon..! 

Peckerhalla


Idag tyckte mamma att vi skulle gå till peckerhalla, och jag tyckte det lät som en bra idé så då blev det så! Var lite blött på stigen vi följde men annars var det härligt att gå där, och utsikten var väldigt fin. Glömsk som jag är glömde jag tyvärr kameran hemma och att fånga utsikten på mobilen var inte det lättaste, plus att det antagligen ändå ser så mycket bättre ut i verkligheten. Skönt att komma ut i naturen en sväng iallafall! 

Resten av dagen har varit väldigt lugn. Jag fick mamma att färga mitt hår vilket var väldigt behövligt av någon anledning. Var inte alls länge sen jag färgade sist egentligen, men mitt hår växer lite som ogräs just nu haha. Nu har jag tagit ett bad och eftersom syrran är på semester och min mor drog till sommarstugan för att sova där, är jag alltså ensam inatt. Jag har planerat att bara kolla serier och läsa hela kvällen och bara vara för mig själv. Tycker det låter helt perfekt! 

Dagen


Efter den dramatiska händelsen imorse (haha) så åkte jag och mamma hem till mormor för att fira henne då det är hennes födelsedag idag. det bjöds på både smörgåstårta och jordgubbstårta och även kaffe på det. Vi blev kvar några timmar och när jag sedan kom hem så satte jag mig på verandan en stund innan solen gick i moln och det blev kallt haha. 

Nu ska jag strax krypa ner i sängen och läsa innan jag ska sova. Imorgon ska jag och Lovisa hem till Emilia för att catcha upp lite och så ska jag försöka handla nödvändigheter inför helgen (läs:hårfärg och fanta haha) och om vädret tillåter kanske man borde försöka sig ut på en springtur till och med.

20 juli 2015


Det blev festligheter trots allt i lördags! Jag och Josefin bestämde oss för att dra till Östmark där ett dansband spelade och vi hoppades väl på att träffa på lite folk och så. Tyvärr var det inte så jättemånga som jag faktiskt kände där, men jag hade kul ändå! Kaffe fick jag mig innan vi drog hemåt också och kanske var det på grund av kaffet som jag orkade ligga och prata i telefon fram tills sju på morgonen.. Igår när vi väl tagit oss upp ut sängarna och fixat oss så drog vi till restaurangen vid Brevika och beställde varsin Caesar-sallad. Såå gott verkligen!!

Haha idag när jag satt vid mitt sminkbord som står framför fönstret och fixade mig så hade jag fönstret öppet under tiden. Så sitter jag där i lugn och ro när det plötsligt flyger in en fågel i mitt rum! Alltså paniken?!? Rädd för fåglar som jag är flög jag upp och skulle springa nerför trappen och ropa efter min mor på hjälp, men innan jag får upp dörren så lyckas jag självklart ramla på några kläder som ligger på golvet haha. Alltså om inte kaffet fick mig pigg imorse så var jag ju definitivt pigg efter den händelsen! Fågeln kom iallafall ut till sist och jag kunde fortsätta att fixa mig i lugn och ro! 

Sommardagar


Gårdagen var en riktigt grym dag för min del. Under förmiddagen tog jag, Josefin, Lovisa och mamma en tur till Sunne för att kika i affärer och det var även ett bra tillfälle för mig att få köra ännu lite mer bil. På vägen hem stannade vi till vid Brevika där vi beställde in tre pizzor som vi alla delade på, och alltså de var så goda! De smakar ju inte riktigt som de traditionella pizzorna vi har här i Torsby, så det var riktigt gott. Efteråt satte vi oss i en park för att käka glass och njuta av att solen värmde. Avslutade dagen med drinkar på verandan vilket jag tycker är något det bästa med sommaren haha.

Idag har jag inget planerat direkt, men något kul kanske det blir ikväll. Vi får se helt enkelt hur allt blir, men lördag är det iallafall och det är ju härligt i vilket fall som helst! 


16 juli 2015


Idag har jag haft fullt upp mest hela dagen! Efter en lång sovmorgon så åt jag frukost och sedan fixade jag mig för att följa med mamma in till Torsby för lite matshopping. Passade på att övningsköra den biten och det går bättre och bättre (tur det haha..) faktiskt! Efter att vi var klara där så svängde vi in vid pappa där vi fick oss en kopp kaffe och sedan testade jag på att även köra hans bil lite. Det blev en rätt lugn eftermiddag men vid åtta åkte vi till mormor för att kolla på Ernst. Haha, tvn här hemma funkar inte så bra just nu och Ernst-älskare som vi är var vi ju tvugna att se på kvällens avsnitt så vi fick helt enkelt låna mormors tv.

Nu ligger jag hur som helst redan nerbäddad i sängen, och jag minns faktiskt inte när jag senast kom i säng så här tidigt. Men jag tänkte ta och läsa lite innan jag slumrar till, jag är nu inne på sista boken av Henning Mankells triologi om Sofia. Riktigt läsvärda böcker faktiskt! 

Tisdag 14/7 2015


Vilket härligt väder vi har idag, eller hur? Blir på så gott humör när solen lyser och det är varmt och därför har jag kommit ut ur huset idag och faktiskt gjort något. Jag och mamma tog en tur in till Torsby tidigare idag för lite handling och så köpte vi glass i samma veva. Årets första mjukglas (Och antagligen den sista haha)! Efter det så åkte vi hem och så pratade jag i telefon med L en stund innan jag gick hem till mormor för att hälsa på en sväng. Nu är jag åter hemma och har precis ätit och jag tvivlar på att att det blir några fler äventyr idag.
 
Förresten har jag insett nu hur många myggbett jag faktiskt fick i lördags. Alltså jag har jättemånga? Flera stycken på ögnlocken (!), och några här och där i ansiktet och även längs armar och på händerna och fotlederna. Inte alls speciellt kul faktiskt.

Cykelfest 2015!!





I lördags var det alltså cykelfest som stod på schemat och oj vad kul det var! Vet inte riktigt hur man ska beskriva kvällen riktigt men jag kan ju säga som så att igår vaknade jag iallafall upp lite lätt mörbultad med ont i armar och ben och en del myggbett och en bula i huvudet. Jag var nog också ganska ensam om att ha med mig silvertejp till parken men det var ett bra val då det kom till användning eftersom min flagga gick sönder och den skulle jag ju självklart försöka laga. Haha ja herregud, en bra och rolig kväll blev det iallafall, även om jag inte riktigt hann med att prata med så mycket folk som jag egentligen hade velat. Kvällen tog slut för fort helt enkelt!
 
Men som sagt blev det en riktigt seg dag igår men det var det helt klart värt! Idag har jag och mamma varit och hämtat cyklarna som blev kvar i praken och nu ska jag strax ta mig ett bad. Jag känner mig så mycket piggare idag än vad jag gjorde igår, men jag ser fortfarande hemsk ut haha..

Loppis och cykelfest imorgon

Senaste dagarna har gått åt till att förbereda inför helgen mer eller mindre, (och så har jag läst en hel del, men det är ju inte lika intressant att läsa om) haha. Här hemma har det plockats och städats och plastglas har inhandlats och kylskåpet är fyllt med dricka. Imorgon är det äntligen dags för den efterlängtade cykelfesten och det är bara att hoppas på att vädret blir någorlunda bra åtminstone, eftersom det ska cyklas. Men det är inte bara en rolig cykelfest att se fram emot imorgon, det är nämligen loppis här i bygdegården på förmiddagen och det blir sjävklart en tur dit för att kanske kunna fynda några fina småsaker. 

Dagens Planer

Jag steg upp vid tio idag och åt då frukost. Sedan dess har jag hunnit med att ta en dush, sminkat mig, fått på mig kläder och fixat håret. Idag ska jag in till Torsby och fika med några vänner för att försöka planera helgen lite och efter det tror jag att jag tar med mig Lovisa på ännu en tur till Norge. Så det är dagens planer! Ha en fin dag ni med!

Bullbak

Idag har jag spenderat hela förmiddagen hos min fina mormor. Jag traskade dit redan klockan nio imorse och vid halv tio var vi igång med bullbaket. Jag har inte bakat bullar på jag vet inte hur många år och jag har fått för mig att det tar lång tid och är tråkigt, men det var ju inte alls tråkigt! Och så himla lång tid tog det ju inte heller haha. Vid lunch var alla bullar klara så då gick jag hem och städade mitt rum. Det har varit så stökigt där några dagar men jag har verkligen inte kunnat städa förens idag. När det är varmt och soligt ute blir det nämligen extremt varmt på mitt rum, det kan liksom bli 27 grader under dagen, så jag har inte klarat av att spendera nästan någon tid där de senaste varma dagarna. Så det var ju lite tur att det var lite svalare ute idag och regn. 





Sommar


Alltså sommar ❤️❤️ jag verkligen njuter av det här fantastiska vädret vi har just nu. Men jag måste erkänna, idag har jag inte spenderat mycket tid utomhus. Jag har bränt både rygg och mage och kände att det skulle behövas en paus från solen. Så jag och mamma tog oss en lång biltur över till Norge för att se oss omkring lite och för att njuta av den kalla luften som ACn blåste ut haha. 

I kväll har det käkats amerikanska pannkakor (Fjärde juli ju haha) och jag har även läst en hel del. Nu har jag i vilket fall som helst bänkat mig framför teven och slökollar på någon knäpp film. Är väldigt trött just nu så det känns som att det kanske inte blir så jättesent i säng ikväll faktiskt. Dock är det lite svårt att somna om kvällarna då mitt rum har solljus på sig stor del av dagen och just nu är det 28 grader i rummet...

Värme och cykeltur

Igårkväll så tog jag och Lovisa varsin cykel och cyklade iväg till familjens sommarstuga som ligger några kilometer bort. Det var extremt varmt på vägen dit men väl framme vid stugan så plockade vi fram lite kakor, bullar och saft och pratade om allt möjligt. När vi skulle cykla hem stannade vi vid sjön och beundrade den vackra solnedgången innan vi fortsatte färden hemåt. 
 
Idag har det varit ännu en såndär supervarm dag och jag har legat ute i solen och läst. I helgen är det ju rallycross i Höljes och OM jag är avundsjuk på alla som är där? Så himla avundsjuk! Hade verkligen velat åka dit men jag får väl sikta på att komma dit nästa år istället!